۱ آبان ۱۳۸۴، ۱۰:۴۷

امروز در تاريخ

خبرگزاري مهر :امروز يكشنبه اول آبان سال1384 هجري شمسي، مصادف است با نوزدهم رمضان المبارك سال 1426هجري قمري و برابر با بيست و سوم اكتبر سال 2005 ميلادي .

ضربت خوردن اميرمومنان علي( ع ):


به نوشته تاريخ نويسان  امام علي ( ع ) ، در صبحگاه چنين روزي در  سال 40 هجرى توسط شقى‏ترين انسانها، عبد الرحمان بن ملجم مرادى مجروح شد. بنا به نقل ابن سعد، سه نفر از خوارج با نامهاى عبد الرحمان بن ملجم، برك بن عبد الله تميمى و عمرو بن بكير تميمى، در مكه با يكديگر قرار گذاشتند تا امام على (ع) ، معاويه و عمرو بن عاص را به قتل برسانند . ابن ملجم مرادي چون  به كوفه رسيد   به ديدار گروهى از طايفه تيم الرباب  رفت. در آنجا زنى را با نام قطام بنت‏ شجنة بن عدى‏  ديد كه پدر و برادرش در نهروان كشته شده بودند. ابن ملجم دلباخته  او گشت و  از او خواستگارى كرد. قطام مهر خويش را مبلغ هنگفتي دينار  و قتل امام على (ع) قرار داد. ابن ملجم هم كه به همين دليل به كوفه آمده بود از اين پيشنهاد وي استقبال كرد  . وي پس از چندى ،  شمشير خويش را به زهر آلوده ساخت  و با همان شمشمير آخته زهر آلود ، ضربتى برفرق  امام وارد كرد  كه به دليل عميق بودن زخم و سمى بودن شمشير، امام را به شهادت رساند. گفته شده كه ابن ملجم آن شب را در خانه اشعث‏بن قيس بوده است. روايات متعددى حكايت از آن دارد كه امام در مدخل ورودى مسجد  مورد حمله ابن ملجم واقع شده است.  در نقلهاى ديگرى آمده است كه امام در حال بيدار كردن مردم براى نماز بود كه مورد حمله قرار گرفت. اما  روايات مشهور در اين زمينه  بيانگر اين مطلب اند كه هنگام  حمله ابن ملجم ،  امام مشغول نماز و در حال سجود بوده است. بسياري از روايات نيز در باره حال روحي امام (ع ) در شب قبل از ضربت خوردن مطالب بسياري را بازگو كرده اند . گويند آن حضرت به هنگام ورود به مسجد كوفه، عبدالرحمان بن ملجم مرادي را در خواب مي بيند ،  به همين دليل بسوي او رفته و وي را به نماز فرا مي خواند .  

رحلت آقا سيد ابوالحسن اصفهاني :
سيد ابوالحسن در سال 1284 ه ق  در روستاي مد يسه  لنجان اصفهان ديده به جهان گشود . پدرش سيد محمد روحاني جليل القدر  در كربلا متولد و پس از وفات در شهرستان خوانسار به خاك سپرده شد. سيد ابوالحسن دروس مقدماتي  را در زادگاه خود  نزد يكى از روحانيان آن ديار آغاز و پس از گذراندن دوره ابتدايى به حوزه علميه اصفهان مهاجرت كرد. او در اصفهان از محضر استادانى همچون آية الله كلباسى ، آية الله چهار سوقى ، آية الله درچه اى ، آية الله جهانگيرخان قشقايى و... بهره هاى فراوان برد و در همين ايام خود نيز به تدريس ادبيات عرب و فقه و اصول مى پرداخت . 
وي در سن 24  سالگي به منظور بالا بردن معلومات خويش در سطح عالى و بهره گيرى از دانش شخصيتهاى علمى حوزه بزرگ نجف و سامرا در سال 1307 ق . رهسپار عراق گرديد ودر آنجا از محضر بزرگانى چون آيات عظام  ميرزا محمد حسن شيرازى (ميرزاى بزرگ ) ميرزا حبيب الله رشتى ، فاضل شربيانى ، شيخ محمد حسن مامقانى ، سيد محمد كاظم يزدى ، آخوند خراسانى ، ميرزا محمد تقى شيرازى و آية الله شريعت اصفهانى بهره هاي فراوان  برد. آن عالم رباني مدت سه سال در كربلا و سامرا به سر برد و در درس آية الله ميرزا محمد حسن شيرازى شركت جست . پس از آن در سال 1310 ق . به شهر نجف اشرف رفت و تا پايان عمر در آن ديار ماندگار شد.  پس از اينكه ميرزا محمد تقى شيرازى ، مرجع تقليد شيعيان مردم را در مسائل احتياطى خويش به وى ارجاع داد، آوازه اش بالا گرفت و روز به روز بر تعداد  شاگردانش افزوده مى شد، تا جايى كه پس از درگذشت آية الله سيد محمد كاظم يزدى  حوزه درسش ، پررونق ترين مجمع علمى در ميان مجامع علمى آن روزگار شد. آن عالم رباني پس از درگذشت  آية الله نايينى و آية الله كاشف الغطاء  صاحب مقام مرجعيت و زعامت دينى شيعيان شد  و تا پايان عمردر اين مقام باقى بود.
 وسيلة النجاة ، انيس المقلد ين ، حاشيه بر تبصره علامه ،  حاشيه بر العروة الوثقى ،  حاشيه بر نجاة العباد ، ذخيرة العباد ،  شرح كفاية الاصول ، منتخب الرسائل مناسك حج ، وسيله النجاة الصغرى ، خيرة الصالحين از جمله مهمترين  آثار اويند . ايشان در طول عمر خود شاگردان بسياري را نيز تربيت كرد كه از ميان آنها مي توان به حضرات آيات سيد محمود شاهرودى ، سردار كابلى ، سيد على يثربى كاشانى ، ميرزا آقا اصطهباناتى ، محمد تقى آملى ، شيخ هاشم آملى ، محمد رضا طبسى ، سيد ابوالحسن شمس آبادى ، سيد عبدالله شيرازى ، شيخ على عليارى تبريزى ، علامه طباطبايى ، ميرزا مهدى آشتيانى اشاره كرد . آن عالم رباني سرانجام پس از عمري تلاش در جهت نشر و گسترش معارف حقه اسلام ، در اثر سانحه اى به زمين خورد و پس از بازگشت به كاظمين در شب نهم ذيحجه 1365 ه ق ، سيزدهم آبان سال 1325 ه ش  در سن 81 سالگى دارفانى را وداع گفت . پيكر شريف آية الله اصفهانى پس از حمل از كاظمين به نجف و در تشييعى كم سابقه در صحن مطهر اميرالمؤ منين عليه السلام كنار قبر فرزند شهيدش سيد محمد حسن و آرامگاه آية الله خراسانى به خاك سپرده شد.


انتخابات سومين دوره مجلس خبرگان :


در چنين روزي در سال 1377 ه ش سومين دوره مجلس خبرگان رهبري برگزار شد . نمايندگان مجلس خبرگان رهبري با راي مستقيم مردم انتخاب مي شوند و بر اساس قانون اساسي ، رسيدگي به وظايف مقام معظم رهبري از جمله وظايف اين نهاد است .

روز آمار و برنامه ريزي :

امروزه از  آمار به عنوان علمي كه در شاخص هاي توسعه نقش به سزايي ايفا مي كند  ، ياد مي كنند . داشتن اطلاعات دقيق  و جستجو در ارقام و اطلاعات در اين زمينه ،  كار دولت ها را  در بر نامه ريزي براي آتيه  آسانتر مي كند .
اداره ثبت احوال كشور درسال 1297 هجري شمسي به منظور ثبت احوال شخصيه ( تولد ، وفات ، ازدواج ، طلاق ) افراد  تاسيس شد. در همين زمينه  در سال 1303 هجري شمسي آيين نامه اي به تصويب رسيد و در اين آيين نامه اداره اي به عنوان  مسوول آمار ،  مشخص و مسوليت جمع آوري و متمركز كردن اطلاعات  بر عهده وزارت كشور قرار گرفت . همچنين  در خرداد ماه سال 1318 هجري شمسي اولين قانون سرشماري ا ز تصويب  نمايدگان مجلس شوراي ملي گذشت . بر اساس  اين قانون سرشماري نفوس از دهم اسفندماه همان سال در شهر تهران و در سال 1319 و 1320 هجري شمسي در 33 شهر كشور به تدريج به مرحله اجرا درآمد. پس از آن دراسفند ماه سال 1331 هجري شمسي سازمان همكاري آمار عمومي تشكيل شد و در فروردين ماه سال 1332 هجري شمسي ، قانون آمار و سرشماري به تصويب رسيد.دراين سال اداره آمار و سرشماري از اداره كل آمار و ثبت احوال جدا  و به سازمان همكاري آمار عمومي ملحق شد. با اين حال در سال 1334 هجري شمسي اين اداره  به اداره آمار عمومي  تغيير نام يافت وپس از آن درسال 1335 هجري شمسي اولين سرشماري عمومي نفوس را در كل كشور به اجرا درآورد. با تاسيس اين اداره ، فعاليتهاي آماري شكل جدي تري به  خود گرفت  وپس از آن به تدريج   آمارگيري كشاورزي در سال 1339،  آمارگيري نمونه اي نفوس در سال  1342، سرشماري صنعتي در سال 1342 و آمارگيري بودجه خانوار در سال 1342 به مرحله اجرا در آمدند  .   نياز روزافزون دستگاههاي برنامه ريزي كشور به آمار و اطلاعات و ضرورت همكاري بسيار نزديك سازمان اصلي توليدكننده آمار با دستگاه برنامه ريزي ، موجب شد تا براساس قانون 1344 هجري شمسي ، اداره آمار عمومي از وزارت كشور جدا و با نام مركز آمار ايران به سازمان برنامه و بودجه وابسته شود . همه ساله چنين  روزي    به عنوان روز آمار و بر نامه ريزي در كشور گرامي داشته مي شود .

شهادت آيت الله سيد مصطفي خميني :
آيت الله سيد مصطفي خميني در آذرماه  1309 ه ش در قم متولد شد . وي  در سن هفت سالگي به مدرسه رفت و دوران ابتدايي را در مدرسه هاي باقريه و سنايي به پايان رسانيد .  وي در سال 1325 به تحصيل علوم اسلامي پرداخت و در سال 1330 ه ش سطح را به پايان  رسانيد ودر  درس خارج حضرات آيات عظام   بروجردي و امام خميني ره   حضور يافت و ديري نپاييد كه به در جه اجتهاد نايل آمد  . حضرات  آيات  علامه طباطبايي ، مرتضي حائري ،  سيد محمد باقر سلطاني ، شهيد صدوقي ، حاج شيخ محمد جواد قزويني و سيد ابوالحسن قزويني از ديگر اساتيد آن عالم فرزانه بودند  . آن شهيد والامقام در سال 1341 ه ش همراه با امام  خميني ره به مبارزه با رژيم سفاك پهلوي پرداخت و در پيشبرد نهضت اسلامي نقش بسزايي ايفا كرد . وي در سال 1342 ه ش تحت پيگرد ساواك قرار گرفت به هنگام اعتراض امام خميني ره عليه لايحه كاپيتولاسيون ، عمال رژيم پهلوي حاج آقا مصطفي را در بيت آيت الله العظمي مرعشي نجفي  دستگير كردند و ايشان را به 57 روزحبس در زندان قزل قلعه محكوم  كردند .


 آن عالم رباني پس از آزادي از زندان و به همراه پدر بزرگوارشان ، به نجف رفتند. در اين زمان هم ،  آيت الله مصطفي خميني در كنار بر نامه هاي ديني و علمي خود به راهها و شيوه هاي گوناگون به مبارزه با رژيم پهلوي مي پرداخت . آن عالم رباني سرانجام پس از عمري  تحصيل دانش  و مجاهدت و مبارزه سياسي در نيمه شب يكشنبه اول آبان 1356 ه ش به شكل مرموزانه اي  به
درجه رفيع شهادت نايل آمدند .  القواعد الحكميه ، كتاب البيع ، مكاسب محرمه در دو مجلد ، مبحث اجاره ، مستند تحرير الوسيله ، تعليقه اي بر عروه الوثقي ، تفسير قرآن كريم ، تقريرات في الاصول ، شرح زندگاني ائمه معصومين ، كتاب الاصول ، القواعد الرجاليه و كتابي در مبحث نكاح  از جمله تاليفات آن عالم رباني  است .  هم اكنون دست نوشته هاي ايشان در كتابخانه بزرگ حضرت آيت الله العظمي نجفي مرعشي نگهداري مي شود. 

قتل ابومسلم خراساني :
در زمان حكومت امويان ، بخشي از خلافت اموي  به منطقه ايران نيز كشيده شد . اما ايرانيان تحقير و توهين سرداران عرب را كه  بر خلاف  روش هاي عدالت خواهانه اسلامي بود و صرفا به دلايل قدرت طلبي  و منبعث از خلصت ستمگرانه بني اميه اعمال  مي شد  ، تحمل نمي كردند  .  بني اميه در زمان عبدالملك و وليد بن هشام ، تنها در اثر توفيق در فتوحات  شرق و غرب و سياست داخلي مبني بر فشار بسيار زياد بر طبقات مردم توانستند به حكومت خود ادامه دهند . در اين دوره مردم خراسان با استفاده از خصومت ميان قبايل عرب حاكم بر خراسان و ماوراء النهر ،  جانب داعيان  و مبلغان بني عباس را گرفتند . بني  عباس به سبب خويشاوندي نزديك تر با حضرت رسول اكرم ص و اين كه در صد د ند حكومت را به اهل بيت رسول خدا ص بر گردانند عواطف مردم به ويژه ايرانيان را به خود جلب كردند . در اين راستا ابومسلم خراساني سردار ايراني توانست با حمايت ايرانيان و قبايل عرب، حكومت بني  اميه رادر ايران  سرنگون سازد و عباسيان را به  قدرت بر ساند . وي گروهي را تشكيل داد كه اين گروه به دليل به تن كردن جامه هاي سياه به " سياه جامگان" شهرت يافتند .  اما خود ابو مسلم خراساني نيز در نهايت مورد غضب عباسيان قرار گرفت و منصور خليفه دوم عباسي با قتل وي ناسپاسي خود را به اين امرظاهر ساخت .

تشكيل جبهه ملي به رهبري دكتر مصدق :


رضا خان با كودتاي 1299 دستاوردهاي انقلاب مشروطيت را نابود كرد و با پهن كردن بساط ديكتاتوري عنان گسيخته اي ، مجلس مشروطه را نيز به يك نهاد فرمايشي و مطيع مبدل ساخت. به همين دليل در طول دو دهه حكمراني رضا خان، جامعه ايران هيچگاه طعم  آزادي  را  نچشيد. پس از فروپاشي   حكومت اختناق رضا خاني و پس از شهريور 1320 ه ش
و بوجود آمدن فضاي نيمه باز سياسي  ، احزاب سياسي رشد فزاينده اي يافتند و در همين دوران كوتاه چندين روزنامه جواز انتشار گرفتند . در چنين روزي در سال 1328 ه ش نيز  دكتر محمد مصدق يكي از بزرگترين احزاب سياسي  تاريخ ايران را كه نقش مهمي را در مناسبات ويژه  تاريخ ايران ايفا مي كرد  ،  تاسيس نمود  . البته  بخش اعظم جبهه ملي و از جمله خود مصدق  در طول فعاليت سياسي اين حزب بدليل سياست هاي مماشات طلبانه خويش، عليرغم در دست داشتن دولت و مجلس، نتوانستند تدابير پيشگيرانه لازم را جهت بر هم زدن توطئه هاي پنهاني دربار سازمان دهند. با اين حال  مي توان گفت  دموكراسي ناقص دوران مصدق با تلاش هاي جبهه ملي  به رغم كارشكني ها و دشمني  يكي از بزرگترين اعضاي اين خانواده، يعني حزب توده ايران و دربرابر توطئه چيني يكي از غيردموكراتيك ترين مجالس تاريخ ايران، يعني  مجلس هفدهم ،  به دست آمد. جامعه ايران اين آزمون بزرگ تاريخي را مرهون استواري دكتر مصدق در حمايت از حكومت قانون و پشتيباني شجاعانه توده مردم از دولت اواست. جبهه ملي در همين دوره توانست در حوزه سياسي وارد مناسبات سطح بالاي كشور شود . اما پس ازكودتاي 28 مرداد 1332 نيز اين حزب دچار انشعاب و انشقاق شد . 

آغاز به كار نخستين فرستنده تلويزيوني دولتي در ايران به نام  تلويزيون ملي ايران :


در چنين روزي در سال 1345  ه ش نخستين فرستنده تلويزيون دولتي به نام شبكه تلويزيون ملي ايران آغاز بكار كرد . پس از تاسيس اين شبكه تلويزيوني ، قانون ملي و يكي شدن راديو و تلويزيون ايران تصويب و پنج سال بعد به مرحله اجرا در آمد .اين شبكه تلويزيوني توانست با پخش اخبار  مخاطبين بسياري را به دست آورد .   

شكست و خود كشي ماركوس ژنيوس بروتوس :
در چنين روزي در سال 42 قبل از ميلاد  ماركوس ژنيوس بروتوس پس از شكست  در جنگ فيليپي ، خود كشي كرد . او يكي از كساني بود كه در قتل جوليوس سزار دست داشت  .

غلبه نيروهاي متحد بر نيروهاي متفق در جنگ داخلي آمريكا :
در چنين روزي در سال 1864 ميلادي و در طول جنگ داخلي آمريكا ، نيروهاي متحدين ،  به رهبري ژنرال ساموئل كرتيس ، نيروهاي متفق در ميسوري را كه تحت امر ژنرال اسارلينگ پرايس قرار داشتند،   شكست داد .

نبرد العلمين :
در چين روزي در سال  1942 ميلادي نبرد تاريخي العلمين ميان ارتش هاي دو كشور بريتانيا و آلمان در گرفت . در پايان ، اين جنگ به نفع بريتانيا به انجام رسيد .  

تولد مبتكر بازي فوتبال:


در چنين روزي در سال 1896 ميلادي جان ويليامز هيزمن به دنيا آمد . وي را به عنوان يكي از نخستين  مبتكران بازي فوتبال  نام نهاده اند .

تهاجم وسيع عليه دول محور در جنگ جهاني دوم :
در چنين روزي در سال 1942 ميلادي و در طول جنگ جهاني دوم ، نيروهاي انگلستان تهاجم وسيعي را عليه دول محور در العلمين مصر آغاز كردند .

آغاز جنگ خليج ليت :
در چنين روزي در سال  1944ميلادي  و در طول جنگ جهاني دوم ، جنگ خليج ليت  آغاز شد . اين جنگ ناوگان دريايي ژاپن را فلج كرد .و به آمريكا اجازه داد تا عليه فيليپين نيز وارد جنگ شود . اين جنگ بيشتر در حوزه دريا و هوا انجام مي شد وكمتر به  عرصه خشكي كشيده شد .  

نخستين تشكيل جلسه مجمع عمومي سازمان ملل متحد :


در چنين روزي در سال 1946 ميلادي مجمع عمومي  سازمان ملل متحد  براي نخستين بار در نيويورك تشكيل جلسه داد . در فرداي همان روز سازمان ملل متحد رسما تشكيل شد .

شورش شهروندان مجارستان عليه اشغالگران شوروي :
درچنين روزي درسال 1956 ميلادي شهروندان مجارستاني عليه اشغال كشورشان توسط شوروي سابق بپا خاستند . درچهارم نوامبرهمان سال هم نيروهاي شوروي سابق وارد مجارستان شده وشورش مردمي را سركوب كردند .مجارستان كشوري است دراروپاي مركزي كه بين او كراين ، روماني، لهستان و اطريش واقع شده است و مساحت آن 93030 كيلومتر مربع است . نژاد مردم اين كشور زرد و سفيد و زبان رايج ميان آنان مجاري است .

جايزه نوبل ادبي براي بوريس پاستر ناك :
در چنين روزي در سال 1958 ميلادي شاعر و نويسنده روس بوريس پاستر ناك جايزه نوبل  ادبي را از آن خود كرد . وي البته از سوي هيات حاكمه كشورش بسيار تحت فشار قرار گرفت تا اين جايزه را نپذيرد . پاسترناك اين جايزه را به خاطر كتاب "دكتر ژيواگو" از آن خود كرد .

انزواي كوبا :

درچنين روزي درسال 1962 ميلادي ودرحين بحران تسليحاتي كوبا ، محاصره و طرح انزواي  آمريكا عليه كوبا به مرحله اجرا درآمد .

بررسي دوباره پرونده واتر گيت :
درچنين روزي درسال 1973 ميلادي نيكسون رييس جمهورآمريكا موافقت كرد تا بارديگرنوارهاي پرونده واترگيت مورد بازرسي قرار گيرد . ماجراي واترگيت منجر به استعفاي نيكسون از پست رياست جمهوري شد زيرا در اين ماجرا نيكسون متهم به شنود مكالمات رقيب خود در حزب دمكرات در دوره تبليغات ا  نتخاباتي گرديد.

اخراج تايوان ازسارمان ملل متحد:


درچنين روزي در سال 1971 ميلادي مجمع عمومي سازمان ملل متحد راي به اخراج تايوان داد و چين كمونيست را به رسميت شناخت  . 

پايان  مخاصمات چين و ژاپن :

درچنين روزي درسال 1978 ميلادي چين وژاپن بطوررسمي چهار دهه خصومت وعداوت را كنارنهادند وپس ازآن قراردادهاي تجاري بسياري را با يكديگرمنعقد ساختند .

عمليات شهادت طلبانه عليه آمريكاييان :

درچنين روزي درسال 1983 يكي ازشهادت طلبان لبناني طي عملياتي شهادت طلبانه وبا بستن بمبي به خود ، كشتي عظيم آمريكايي را كه در بندر بين المللي بيروت لنگر انداخته بود ،  منفجر كرد كه طي آن خود به شهادت رسيد و 241 آمريكايي نيز كشته شدند .

استعفاي نخست وزير سابق شوروي : 
درچنين روزي در سال 1980 ميلادي نخست وزير شوروي سابق آلكسي  كا سيگين از سمت خود استعفا كرد .

ورود امپراطور ژاپن براي نخستين بار به چين :
در چنين روزي در سال 1992 ميلادي آكي هيتو امپراطور ژاپن براي  نخستين بار در طول تاريخ دو كشور چين و ژاپن ،  وارد خاك چين شد .

توافقنامه در مورد جنگ بوسني و هرز گوو ين :

در چنين روزي در سال 1995 ميلادي بوريس يلتسين رييس جمهور روسيه و بيل كلينتون رييس جمهور سابق آمريكا طي موافقت نامه اي اعلام كردند كه در جهت آتش بس در منطقه بوسني و هرز گوو ين تلاش هاي لازم را بكنند .

طرح توافقنامه  سازش رييس تشكيلات خود گردان و نخست وزير رژيم صهيونيستي : 

در چنين روزي در سال 1998 ميلادي بنيامين نتانياهو نخست وزير سابق رژيم صهيونيستي و ياسر عرفات رييس تشكيلات خود گردان فلسطيني در يك توافقنامه در منطقه وست بانك بر تاسيس منطقه اي عاري از جنگ تاكيد كردند .

تاسيس  نخستين بانك ملي در ژاپن :
در چنين روزي در سال 1998 ژاپن نخستين بانك  خود را پس از جنگ جهاني دوم  ، ملي اعلام كرد .

تولد رابرت بريجز :
در چنين روزي در سال 1844 ميلادي رابرت بريجز شاعر معروف انگليسي و ملك الشعراي اين كشور ديده به جهان گشود . "عهد نامه زيبايي" عنوان مهمترين اثر ادبي اوست .

تولد راماي پنجم :
در چنين روزي در سال 1868 ميلادي راماي پنجم  رهبر تايلند ديده به جهان گشود . وي تا سال 1910 بر اين كشور حكومت كرد .

 تولد فليكس بلاچ :
 بلاچ فيزيكدان معروف آمريكايي در چنين روزي   در سال 1905 ميلادي به دنيا آمد . وي در سال 1952 ميلادي جايزه نوبل فيزيك را از آن خود كرد .

تولد ند رورم :


رورم آهنگساز و نويسنده هندي در چنين روزي در سال 1923 ميلادي  متولد شد . موزيك آسماني عنوان مهمترين اثر موسيقايي اوست .

تولد مايكل كريچتون :
كريچتون رمان نويس و نويسنده مشهور آمريكايي درچنين روزي درسال 1942 به دنيا آمد ."كنگو" و" بيننده "عناوين مهمترين آثار داستاني اويند .

در گذشت فرانسيس الينگوود ابوت :
ابوت فيلسوف و متاله آمريكايي در چنين روزي در سال 103 ميلادي دار فاني را وداع گفت . "خداشناسي علمي"  عنوان مهمترين اثر فلسفي  اوست . وي در سن 66 سالگي  دار فاني را وداع گفت .



کد خبر 242937

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha